Gå til innhold

Film

Smultring Oslo #3 Wasteless

Hvordan bygge helt avfallsfritt?

Velkommen til andre møte i Smultring Oslo – direkte fra Arendalsuka!

Hvordan kan bruk av sirkulære materialer og konstruksjoner bidra til å redusere materialbruk og utslipp? Nærmere bestemt; hvordan redusere primærressurser med 20% og utslipp med 900` – 1000` tonn CO2 per år i Norge innen 2026?

Som en oppvarming til Bygg Arena Arendals bærekraftsdag inviterer Construction City til del tre i møteserien Smultring Oslo. I denne stemningsrapporten fra Arendalsuka, vil vi vise frem noen av klyngens mest spennende prosjekter, og ta diskusjonen på hva som skal til for å oppnå de virkelig store klimabidragene fra byggenæringen.

Wasteless er navnet på et prosjekt ledet av SINTEF, Loopfront og Construction City, som har som hovedmål å omstille materialstrømmene fra BAE-næringen til sirkulære materialer og konstruksjoner. Prosjektet har søkt om finansiering fra ordningen Grønn plattform og består av åtte ulike delprosjekter. Noen av disse vil du få høre om i møtet.

Program
  • Erling Fossen (daglig leder i OMA) introduserer møteserien Smultring Oslo
  • Benedicte Økland (daglig leder i Construction City) ønsker velkommen
  • Sverre Tiltnes (prosjektleder for Wasteless i Construction City) og Una Halvorsen (Asplan Viak) snakker om hvorfor Construction City skal løse avfallsproblemet.
  • Panelsamtale – hvordan kan man bygge avfallsfritt? Med Anett Andreassen (direktør for digitalisering og utvikling i Statsbygg), Benth Eik (adm. dir i Block Watne) og Siri Hunnes Blakstad (konserndirektør i SINTEF Community)
  • Guro Aalrust (prosjektleder i FutureBuilt) tar over stafettpinnen og inviterer til neste og siste møte i Smultring Oslo.

Smultring Oslo er en møteserie om hvordan bygg- og eiendomsnæringen kan hjelpe Oslo med å bli en nullutslippsby. Presentert av OMA, C40 Oslo, Klimaetaten, Construction City og FutureBuilt.