Gå til innhold

Aktuelt

Lansering av Osloaksjonen 2024

Torsdag 17. juni gikk startskuddet for en ny satsing, for å løfte Oslos gater og byrom ytterligere frem mot 2024. Bak dette initiativet står OMA og YTE.

OMA og YTE har tatt initiativet til en ny hovedstadsaksjon hvor en rekke private og offentlige organisasjoner skal inviteres inn, og der målsettingen er at Oslo kommune skal ta eierskapet. I 2024 er det 400 år siden Christian IV flyttet til byen til Kvadraturen – den nye byen. Og 100 år siden Stortinget etter en intens navnestrid bestemte at Christiania skulle bytte navn tilbake til Oslo. Dette er to perfekte påskudd for å ruste opp Kvadraturen og sentrum fra nå og fram til 2024.

Osloaksjonen 2024 skal arbeide gjennom å forsterke og koordinere private utviklingsprosjekter og offentlige planer. OMAs områdeforum for Kvadraturen, Vika og Nedre Akerselva skal utarbeide en short list på 10 utviklingsprosjekter det er mulig å realisere i løpet av 2024. Disse skal harmonisere med tilsvarende offentlige planer.

Stortingspolitiker og tidligere statsråd, Ola Elvestuen, med hilsningstale til Osloaksjonen 2024. Foto: Geir Rognlien Elgvin.

Vi dannet i dag et interimstyre bestående av Erling Fossen, daglig leder i OMA, byantikvar Janne Wilberg, Christian Lunde, adm. dir i Visit Oslo, Yngvar Hegrenes, sekretariatsleder i Levende Oslo, Siw Andersen, adm. dir Oslo Business Region, Hallstein Bjercke, gruppeleder for Venstre i bystyret, Nassima Dzair, grunnlegger av Interbridge og Tone Tellevik Dahl, adm. dir i Norsk Eiendom.

Stor takk til Ola Elvestuen og Erling Lae for entusiastiske hilsningstaler. Nå fortsetter vi arbeidet mot Oslo 2024!